8 ting du (skal) vide om bryllupsfotografering

Bryllup

Forside8 ting du (skal) vide om bryllupsfotografering

Slap af og nyd det

Det måske vigtigste tip til bryllupsdagen er at slappe af. Det kan virke banalt, men det hjælper jer med at virke naturlige og skabe en langt bedre stemning i billederne.

Brug også fotograferingen som en velfortjent pause, hvor i kan nyde hinandens selskab på egen hånd. Det sker kun i dette tidsrum og i brudevalsen 😉

Husk også vand og en bid mad, så i ikke skal smile med tom mave. Det er ikke nemt.

 

Planlægning er essentielt og individuelt

Det bedste du kan gøre for at få mest ud af dagen, er en god tidsplan, så fotografen kender det ønskede tidsrum til fotograferingen. Min oplevelse er, at en times fotografering er nok.

Ved at planlægge dagen i detaljer, undgår i bekymringer på dagen. Det er også en stor faktor når de helt særlige bryllupsbilleder skal tages. Det er svært at finde det romantiske smil frem, hvis man bekymrer sig om tiden og dagens videre forløb.

Når i har planlagt, er næste tip, at lægge planen fra jer. Giv planen til fotograf og andre der hjælper på dagen. Så i kan nyde tiden og dets uforglemmelige øjeblikke.

 

Backup til vejret, eller ikke

Den er næsten selvskrevet, men alligevel et vigtigt emne at overveje, så i ikke skal bruge 2 dage inden brylluppet på bekymringer (om vejret i hvert fald).

Derfor gør op med jer selvom i er okay med nogle lidt grå og måske våde billeder fra dagen. Eller om i vil sikre jer med en backup lokation til bryllupsbillederne.

Det kan være svært at have gode backup lokationer i baghånden, men overvej områder med overdækning. Det kan godt være ude, blot der er tag over.

Eksempelvis en udendørs scene, kan gøre som fin lokation med naturens farver og dagens stemning.

Alternativt kan det være indendørs faciliteter som et slot, museum, teater, skole eller andet. Det er med at være kreativ og med at hvile i, at billederne bliver derefter.

En anden mulighed er, at acceptere vejrets udfald, og regner det, kan man tage en paraply frem og få det bedste ud af det. Træer kan også gøre for nogenlunde tørvejr, hvis det ikke er skybrud.

 

Få hjælp

Det er en stor fordel med en hjælper til fotograferingen, det kan være en brudepige eller en anden som bruden er tæt med. Bryllupsfotografering er meget intimt og der er mange følelser, så det er vigtigt med en, som forstår at hjælpe og stadig give luft til brudeparret.

Hjælpen er med brudekjolen, så den ligger pænt ved skiftelige opstillinger, det kan være at holde udstyr, mad/drikke, paraplyer og endda hjælpe fotografen.

Den øgede assistance medvirker til en mere rolig fotografering, da flere hænder og øjne bare er en stor hjælp.

 

Hvad er de vigtigste skud

En personlig preference er, at vægte stemningsbillederne højt. Bryllupsportrætterne er naturligvis vigtige og skal foreviges, men efterfølgende vil de personlige stemningsbilleder vække de varme minder. Man husker naturligvis dagen forskelligt, men jeg mindes dagen bedst gennem de glade og udtryksfulde billeder af gæster, samtaler og oplevelser fra dagen.

Så sørg for også at få fange de gode stemningsbilleder, værende af en fotograf eller blot en hjælper med kamera til brylluppet.

 

Påklædning (smarte sko og overtøj)

Et mere praktisk anliggende er påklædningen. På dagen har man ofte det helt fine tøj på og som brud kan det være udfordrende i blødt græs med høje hæle.

Ofte er brudekjolen lang og dækker ofte skoene, derfor kan man snyde med fladere sko til en stor del af fotograferingen. Men husk også at få taget billeder af stiletterne, de gør sig godt i fotobogen 😉

Det er også afgørende, at man kan holde varmen til fotograferingen. En alt for blå hudtone kan være svær at efterbehandle. Desuden er det også nemmere at frembringe smil, med en tilpas temperatur.

 

Lokation

Stedet, hvor i skal fotograferes på bryllupsdagen er særdeles vigtig for resultatet af billederne. Overvej hvilken stemning i gerne vil sætte, og afspejle fra netop jeres bryllup.

Jeg vil anbefale at læse blogindlægget om stilarter, her inspireres og gennemgås de mest populære stilarter.

Lokationen er lettere at vælge, når i ved om det skal være klassisk, moderne eller natur.

Det er vigtigt for lokationen, at der er god plads til forskellige opstillinger og baggrunde.

Hvis det er udendørs er det en fordel med delvis skygge, når dagen forhåbentlig bliver med høj sol og dermed hårde skygger. Det vil i gerne undgå.

Tænk også på miljøet omkring, hvis det er et offentligt sted, så sikre at parken eksempelvis ikke er fyldt med mennesker på dagen.

Så er der kun at sige tillykke med brylluppet og må det blive en absolut fantastisk dag med alt i drømmer om.

 

Parkvej 18, 7500 Holstebro

    Om os

    Lets Studio er din fotograf i Holstebro og omegn. Her får du portrætter af høj kvalitet til en fast lav pris. Fotograferingen tilpasses dine ønsker, så du kan slappe af og nyde de mindeværdige optagelser.
     
    De mange bryllup- og portrætter i baggagen er din sikkerhed for at de helt rigtige billeder bliver fanget.